Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
Lavriaki.gr
greek-bees: Διατροφή & Υγεία

Σπιρουλίνα: Η υπερτροφή του μέλλοντος

Η Spirulina είναι ένα αρχέγονο πολυκυτταρικό μικροφίκι που εμφανίστηκε στη γη πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες, χλωροφύλλη και καροτενοειδή [ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες] και φημίζεται, διότι περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χάρη στα 8 απαραίτητα και στα 9 άλλα αμινοξέα που περιέχει σε σωστές αναλογίες. Είναι, επίσης, πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β [Β1, Β2, Β6, Β12], βιταμίνης Ε, φυλλικού οξέως, άλλων βιταμινών, καροτενοειδών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων.Δεν περιέχει ιώδιο

Η Ελληνική Bιο – Σπιρουλίνα θεωρείται από τις καλύτερες ποικιλίες παγκοσμίως και καλλιεργείται αποκλειστικά στα Θερμά Νιγρίτας Σερρών, σε δεξαμενές που περιέχουν θερμομεταλλικά νερά, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, χωρίς λιπάσματα, εντομοκτόνα και συντηρητικά.

Πέραν του ότι τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα κι έτσι δεν είμαστε ευάλωτοι σε κάθε είδους ασθένεια που μπορεί να μας προσβάλλει και να μας ρίξει στο κρεβάτι, η σπιρουλίνα μας παρέχει πλήθος ευεργετικών για τον οργανισμό μας δράσεων. Συγκεκριμένα:

– Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, εμποδίζοντας τη δημιουργία και τη δράση των ελεύθερων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρα και δρώντας κατά του καρκίνου.
– Μας αποτοξινώνει και διεγείρει ιστούς και όργανα του ανθρώπινου σώματος, απαραίτητα για την αποβολή των τοξινών.
– Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, αλλά και του σακχάρου του αίματος.
– Δρα αποτρεπτικά ως προς την εμφάνιση σιδηροπενικής αναιμίας.
– Κάνει καλό στην καρδιά μειώνοντας τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακές παθήσεις, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.
– Μειώνει τις επιπτώσεις τις αρθρίτιδας.
– Αποτρέπει την εμφάνιση της οστεοπόρωσης.
– Δρα θετικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης.
– Καταστέλλει την όρεξη και βοηθά στον έλεγχο του βάρους.

Κατανάλωση για ιδανικά αποτελέσματα: Δύο χάπια το πρωί μαζί με ένα ποτήρι νερό ή χυμό και δύο το μεσημέρι μισή ώρα πριν το φαγητό για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Μπορείτε να τη βρείτε σε σοκολάτες ακόμα και σε καλλυντικά!